Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UCLA reia cursurile cu prezenţă fizică după dispersarea protestatarilor pro-palestinieni de către poliţie

californianewstimes.com
vitime, California, atac

Cursurile cu prezenţă fizică vor fi reluate luni la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), la trei zile zile după ce au fost mutate online după înfruntările din campus dintre manifestanţii pro-palestinieni şi poliţie, a anunţat unitatea de învăţământ, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Manifestaţii împotriva războiului purtat de Israel în Gaza împotriva Hamas zguduie campusul american de săptămâni, ducând la dispersarea protestatarilor de către poliţie, la arestări masive şi la o chemare la ordine din partea Casei Albe.

Vineri, UCLA a anunţat că a mutat cursurile online după ce un important contingent de poliţie a evacuat cu forţa o clădire ocupată de studenţi.

În cursul săptămânii, situaţia s-a deteriorat progresiv în campus, în urma înfruntărilor dintre manifestanţi pro-palestinieni şi proisraelieni.

"Campusul îşi va relua activităţile normale" luni şi "intenţionează să continue astfel până la sfârşitul săptămânii", indică un comunicat publicat duminică pe site-ul universităţii.

"Forţele de ordine sunt în continuare prezente în campus pentru a asigura comunicatul", adaugă comunicatul.

CEO-ul UCLA, Gene Block, a anunţat "schimbări urgente" în gestionarea securităţii campusului, precum şi faptul că un nou birou condus de fostul şef al poliţiei din Sacramento Rick Braziel le va superviza.

"UCLA are nevoie de o unitate şi de un responsabil a cărui unică responsabilitate este securitatea campusului pentru a ne ghida în momentele de tensiune", a declarat el într-un comunicat.

Peste 2.000 de arestări au avut loc în aceste ultime două săptămâni în SUA, unele în cursul unor confruntări violente cu poliţia, acuzată a făcut uz excesiv de forţă.

Preşedintele Joe Biden, care se confruntă cu presiuni politice legate de conflict din Gaza, a subliniat că "ordinea trebuie să domnească" în campusurile americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.