Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina acuză: 'Putem speria pe cineva din UE atât de mult încât va încetini în mod deliberat tot ce ține de integrarea europeană a noastră'

universul.net
dmitro kuleba

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că președintele Volodimir Zelenski a prezentat un "termen" intern pentru aderarea la Uniunea Europeană.

"Nu avem un guvern, dar personal președintele Zelenski a stabilit un termen intern pentru aderarea Ucrainei la UE. Dar nu vă voi spune", a spus el într-un interviu pentru Forbes Ucraina.

Potrivit lui Kuleba, decizia depinde în continuare de Uniunea Europeană, nu numai de Ucraina. "Dacă anunțăm termenul limită, putem speria pe cineva din UE atât de mult încât va încetini în mod deliberat tot ce ține de integrarea europeană a Ucrainei", a adăugat ministrul de Externe, relatează TASS.

Participanții la summitul UE din 23 iunie au decis să acorde Ucrainei statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană în mai multe condiții, până la care negocierile pe această temă nu vor începe. Kievul ar trebui să intensifice lupta împotriva corupției, să realizeze o reformă judiciară profundă și o deoligarhizare. Potrivit președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Kievul are o "perspectivă europeană foarte clară", dar calea către aderarea la UE va necesita timp și muncă asiduă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.