Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina: Ambasadele străine solicită autorităţilor rezolvarea crizei generate de deciziile controversate ale Curţii Constituţionale

http://www.ordineazilei.ro/
Ucraina steag

Ambasada SUA în Ucraina şi misiunile diplomatice ale UE, Marii Britanii, Canadei, Japoniei şi Germaniei au publicat luni o declarație comună referitoare la situația generată de o serie de decizii controversate adoptate recent de Curtea Constituțională de la Kiev, informează RADOR. În declaraţia respectivă, autoritățile ucrainene sunt îndemnate să găsească o soluție la această criză. „Facem apel la toate părțile să se unească în dialog, să accepte această provocare și să găsească o soluție la criză. Acest lucru este necesar pentru a restabili încrederea oamenilor că statul este capabil atât să lupte împotriva corupției, cât și să continue parcursul european și euroatlantic consacrat prin Constituția Ucrainei” – se arată în document.

Citește și: PSD vede posibilă intrarea la guvernare (surse)

Amintim că, pe 27 octombrie, Curtea Constituțională de la Kiev a declarat neconstituţionale declaraţiile de avere electronice şi a decis că este ilegal ca oficialii statului să fie traşi la răspundere penală pentru informaţiile false din declaraţiile lor de avere şi interese. De asemenea, Curtea a redus unele dintre atribuţiile-cheie ale Agenției Naționale pentru Prevenirea Corupției din Ucraina. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a calificat deciziile respective ale Curții Constituționale drept o „conspirație a vechilor politicieni şi a oligarhilor împotriva președintelui și a țării”. De asemenea, preşedintele Zelenski a depus la parlament un proiect de lege privind dizolvarea Curţii Constituţionale a Ucrainei. Proiectul respectiv urmează să fie examinat de deputaţi marţi, 3 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.