Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina anunță că a rezistat 'eroic' în fața lui Vladimir Putin în prima zi: 'Soldații au reușit să zădărnicească planul Kremlinului pentru o ofensivă rapidă'

ucraina, rusia, război

Situația din Zona Operațională Donețk este tensionată, dar controlată de Forțele Comunale, asta transmit autoritățile militare de la Kiev, inormează NEXTA.Acesta este bilanțul orei 20.00. Bombardamentele din partea rușilor continuă.

„Toate unitățile militare opun o rezistență acerbă invadatorilor ruși, iar soldații ucraineni dau dovadă de un curaj și un eroism fără precedent. Forțele combinate au reușit să zădărnicească planul Kremlinului pentru o ofensivă rapidă”, informează Ucraina

„În ciuda numeroaselor atacuri inamice, a aviației, artileriei și loviturilor cu rachete, precum și a unui număr mare de vehicule blindate, inamicul nu a putut avansa adânc în Ucraina în direcția estică. Apărătorii ucraineni au reușit să respingă atacurile, să apere și să dețină toate așezările și infrastructura cheie.

În direcția Lugansk, în timpul zilei, s-au purtat bătălii aprige pentru Fericire (n. r.: teritoriu ucrainean), Stanița Luganskaya, Lobaciovo, Belovodsk, Starobelsk. În luptele pentru Fericire, două tancuri inamice au fost distruse și au fost capturate un tanc și un ZU-23-2.

În zona Sentyanivka ocupată, artileriştii ucraineni au oprit cu foc o coloană mixtă inamică de vehicule blindate, Gradov şi vehicule.

În direcția Donețk, a fost cel mai periculos în zonele așezărilor Novotroitskoye, Novognatovka, Pavlopov și Pishchevik.

Momentan nu au fost înregistrate noi încercări de spargere a inamicului, observând o scădere a activității focului în unele direcții. Soldații ucraineni își țin ferm pozițiile și provoacă pagube agresorului”, transmit autoritățile de la Kiev.

Vezi și: FOTO - Semnul ciudat lăsat de ruși după ce invadează un teritoriu: îndemn din partea forțelor ucrainene

De asemenea, și comandatul forțelor armate a transmis un mesaj în această seară prin care face apel la unitate.

„Dragi generali, ofițeri, sergenți și soldați! Dragi prieteni în luptă! Multumim fiecaruia dintre voi care astazi în linie ne aparam pamantul de ocupantul rus. Mulțumim poporului ucrainean pentru încredere, ajutor, rugăciuni.

Mulțumim tuturor partenerilor noștri străini. Dar acum este timpul să acționăm, nu să discutăm.

Ne rugăm pentru sufletele fraților căzuți și însănătoșire grabnică a răniților.

Să continuăm să luptăm! Întregul sector de securitate și apărare oferă un decalaj demn. Va fi greu, dar vom sta în picioare.  Adevărul este în spatele nostru. Dumnezeu este cu noi. Și victoria va fi asupra noastră!”, a transmis Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facbeook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.