Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina anunţă distrugerea unui vas de luptă rusesc lângă Insula Şerpilor

moskva
O dronă de luptă Bayraktar TB2, produsă de Turcia, "a lovit o navă de debarcare de tip 11770 Serna şi două sisteme de rachete sol-aer de tip Tor", a informat pe Facebook marina americană, fără a preciza data.

"Parada tradiţională de 9 mai a flotei ruse va avea loc în acest an lângă Insula Şerpilor, pe fundul mării", a remarcat cu ironie Ministerul Apărării ucrainean pe contul său de Twitter.

Moscova nu a confirmat informaţia, scrie AFP.

În înregistrările video publicate de armata ucraineană, poate fi văzută o navă avariată lângă un chei, afectată de o explozie, cuprinsă de flăcări şi deasupra căreia se ridică un nor gros şi negru de fum.

Lungă de 26 de metri, Serna face parte din clasa navelor rapide de debarcare, cu o capacitate de încărcare de 50 de tone. Vasul este înarmat cu mitraliere de calibrul 7,62 mm şi cu lansatoare de rachete Igla, şi a fost conceput pentru debarcarea vehiculelor de luptă şi a unităţilor de asalt.

Insula Şerpilor a devenit un simbol în Ucraina după o înregistrare radio, devenită "virală" pe reţelele sociale, în care, în prima zi a conflictului, gărzile de frontieră ucrainene au lansat un "Navă rusească, du-te naibii!" crucişătorului rus Moskva, care îi soma să se predea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.