Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina are de ce să se teamă! Zelenski publică informații devastatoare: 'Avem doar 10% din necesarul de apărare aeriană'

economica.net
zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi că ţara sa deţine numai 10% din capabilităţile de apărare aeriană necesare pentru a apăra ţara de atacurile cu rachete ale Rusiei, relatează Rador.

Volodimir Zelenski a spus, în cadrul unei adunări de europarlamentari, că se aşteaptă să primească în continuare sprijin, inclusiv de la Franţa şi Italia.

Între timp, 14 naţiuni membre NATO şi Finlanda au semnat un acord de achiziţionare comună de echipament de apărare aeriană pentru a îmbunătăţi protecţia cerurilor Europei.

Zilele trecute, în timpul reuniunii G7, Zelenski a cerut liderilor să ofere Ucrainei suficiente sisteme anti-aeriane pentru a se apăra împotriva Rusiei, precum și noi sancțiuni dure împotriva Moscovei. Zelenski a făcut apel pentru un „scut aerian pentru Ucraina”, spunând că „atunci când Ucraina va primi un număr suficient de sisteme moderne și eficiente de apărare aeriană, elementul cheie al terorii rusești – loviturile cu rachete – va înceta să funcționeze”, potrivit CNN. Zelenski a mulțumit Germaniei și Statelor Unite pentru sistemele care au fost livrate.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.