Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina: Asociaţia Reporteri fără frontiere deschide un centru la Lvov pentru a-i ajuta pe jurnalişti

Wikipedia
ucraina steag drapel

Asociaţia Reporteri fără frontiere (RSF) urmează să deschidă un ''centru pentru libertatea presei'' la Lvov, în Ucraina, pentru a oferi un spaţiu de muncă şi protecţie jurnaliştilor care acoperă invazia ţării de către Rusia, a anunţat vineri organizaţia pentru apărarea libertăţii presei, relatează AFP.

Acest centru se va deschide ''de miercuri 9 martie cu primirea şi distribuirea echipamentelor de protecţie pentru jurnalişti'', potrivit RSF.

Administrat cu ''partenerul său local, Institutul de Informare în Masă (IMI)'', centrul este destinat ''jurnaliştilor aflaţi în pericol'', a indicat RSF.

Acesta este menit să devină un loc de regrupare pentru ''echipamentele de protecţie a jurnaliştilor, în special vestele şi căştile antiglonţ, care lipsesc în prezent'', potrivit RSF.

''Locul va fi şi un centru de resurse pentru jurnaliştii care solicită asistenţă financiară sau psihologică'', a continuat ONG-ul pentru apărarea libertăţii presei.

Centrul va fi găzduit în incinta Centrului de presă străină din Lvov, un centru înfiinţat de consiliul municipal local, potrivit Agerpres.ro.

''Jurnaliştii străini pot lucra din acest centru de la 08:00 până la 20:00 cu o conexiune la internet, capacitate de transmisiune în direct şi adăpost în cazul unui atac'', potrivit ONG-ului.

''RSF şi IMI primesc sute de solicitări în fiecare zi de la jurnalişti care solicită asistenţă, fie că este vorba de transport, ajutor umanitar sau material de reportaj'', a subliniat RSF. De aceea, centrul va avea o ''interfaţă digitală pentru a canaliza toate solicitările''.

RSF va desfăşura, de asemenea, ''tehnologia sa Collateral Freedom în beneficiul mass-media independente ucrainene sau ruse cenzurate pentru a ocoli blocarea lor, prin intermediul site-urilor 'oglindă' create pe servere internaţionale''.

Pentru jurnaliştii ucraineni şi internaţionali aflaţi la faţa locului ''nevoile sunt imense şi includ truse de prim ajutor, ajutor umanitar, echipamente de protecţie, finanţare media'', a subliniat secretarul general al RSF, Christophe Deloire, citat într-un comunicat.

''Solicităm donatorilor internaţionali şi instituţiilor media să se apropie de RSF pentru a furniza fondurile şi echipamentul necesare în zilele următoare'', a menţionat el.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.