Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina atacă extrem de dur Austria: 'Raiffeisen Bank ajută regimul Putin să finanțeze acest război!'

idevice.ro
Raiffeisen

Ucraina face apel la grupul bancar Raiffeisen Bank International și la alte companii austriece să nu mai facă afaceri în Rusia și să nu finanțeze în acest fel războiul dus de soldații lui Vladimir Putin în Ucraina, a declarat ambasadorul Ucrainei în Austria, Vasyl Khyminets, într-un interviu acordat ORF, relatează Ukrinform.

„Nu este prea târziu ca toate companiile austriece care sunt încă prezente în Rusia să iasă și să nu-l ajute financiar și economic pe Putin din punct de vedere financiar și economic, să nu ajute la finanțarea acestui război și să nu participe la nicio complicitate", a spus el.

De asemenea, ambasadorul Ucrainei a comentat separat prevederea de către Raiffeisen Bank în Rusia a unor condiții preferențiale pentru militarii ruși care participă la războiul împotriva Ucrainei. "Spuneți că ei (n.r.: Raiffeisen Bank în Rusia) sunt sub presiunea Rusiei și trebuie să facă acest lucru. Ne pare rău, dar există drept internațional, există părți juridice, dar și morale. Iar noi, Ucraina, înțelegem doar asta. Raiffeisen este prezent acolo, precum și alte companii. Ei nu lucrează pentru dezvoltarea economică civilă a Rusiei, ajută regimul Putin să finanțeze acest război", a comentat Khyminets.

El a adăugat că Raiffeisen Bank din Rusia, prin activitățile sale, plătește taxe care merg la trezoreria militară a Rusiei, "ajutând astfel regimul Putin să continue să poarte război". Potrivit ambasadorului, această activitate a băncii, împreună cu furnizarea de beneficii financiare armatei ruse, poate fi considerată tocmai ca o facilitare a războiului suplimentar al Rusiei împotriva Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.