Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina cere acces la imaginile sateliților japonezi pentru a respinge forțele ruse

Reuters
satelit

Ucraina i-a solicitat Japoniei să-i pună la dispoziţie imagini de înaltă calitate obţinute prin satelit, pentru a ajuta forţele ucrainene să respingă trupele ruse, informează joi cotidianul nipon Nikkei, preluat de Reuters.

Autorităţile guvernamentale şi companii private nipone operează sateliţi care au abilitatea de a capta imagini detaliate ziua şi noaptea, precum şi prin nori şi alte obstacole din atmosferă.

Guvernul Japoniei va analiza cu atenţie dacă oferirea unor astfel de date Ucrainei este acceptabilă din punct de vedere politic şi permis de cadrul legal actual, se mai spune în cotidianul nipon, care nu citează surse.

Japonia, care a renunţat la dreptul de a se angaja în războaie după înfrângerea sa în Al Doilea Război Mondial, a adoptat reglementări stricte care îi interzic să exporte arme în zone de conflict în lipsa unei rezoluţii a ONU.

De asemenea, în pofida faptului că este a treia economie a lumii, Japonia a fost mult timp reticentă în a accepta refugiaţi. Însă la câteva zile după lansarea invaziei ruse în Ucraina, premierul Fumio Kishida a afirmat că ţara sa va primi unii refugiaţi ucraineni. Cererile vor fi iniţial limitate la rudele şi prietenii celor aproape 1.900 de ucraineni aflaţi deja de mai mult timp în Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.