Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina cere o reuniune 'imediată' a NATO, după incidentul din Polonia

universul.net
dmitro kuleba

Ucraina a cerut marţi seară ţărilor membre NATO să convoace un summit "imediat" în urma unor informaţii neconfirmate, conform cărora rachete ruseşti au lovit Polonia, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Un răspuns colectiv la acţiunile ruseşti trebuie să fie dur şi bazat pe principii. Printre acţiunile imediate: un summit NATO cu participarea Ucrainei pentru a elabora noi acţiuni comune, care vor forţa Rusia să schimbe cursul privind escaladarea, şi pentru a furniza Ucrainei aeronave moderne", a declarat ministrul de externe Dmitro Kuleba pe Twitter.

Rachete sau fragmente de rachete ar fi ucis două persoane după ce au căzut marţi la o fermă din Polonia, în apropiere de graniţa cu Ucraina, potrivit presei poloneze.

Departamentul de Stat discută cu o serie de parteneri cu privire la aceste informaţii şi colaborează cu guvernul polonez, a declarat Patel la un briefing de presă.

Pentagonul şi Casa Albă au avut poziţii asemănătoare, reacţionând cu precauţie, dar îngrijorare.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, ar urma să vorbească cu omologul său polonez în această seară, potrivit unui oficial militar european şi unui oficial american, citaţi de CNN.

La rândul său, Marea Britanie a anunţat că rămâne în „strânsă legătură” cu aliaţii în legătură cu acest caz. „Investigăm aceste relatări şi suntem în strânsă legătură cu aliaţii”, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Foreign Office.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.