Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina: Comuniştii, înlăturaţi din Rada Supremă

cmunist


'La 1 iulie 2014, această fracţiune s-a redus la un număr de 23 de deputaţi, de la 33, ceea ce înseamnă mai puţin decât numărul minim necesar pentru un grup parlamentar. În conformitate cu punctul 4, articolul 60, din regulamentul Radei Supreme, declar dizolvarea fracţiunii Partidului Comunist din Rada Supremă', a declarat Turcinov în cadrul şedinţei de joi a forului legislativ ucrainean.

'Este o decizie istorică şi sper ca niciodată să nu mai existe fracţiuni comuniste în parlamentul Ucrainei', a adăugat Olexandr Turcinov, potrivit agenţiei de presă ucrainene Unian.

Membrii Radei Supreme au aprobat marţi un proiect de lege pentru amendarea Legii privind regulamentul de funcţionare a Radei Supreme, documentul fiind semnat în aceeaşi zi de preşedintele Petro Poroşenko. Textul permite şefului parlamentului să dizolve orice fracţiune parlamentară dacă aceasta nu întruneşte numărul minim de deputaţi.

De amintit că, în luna mai, Turcinov a cerut Ministerului ucrainean de Justiţie să analizeze rolul Partidului Comunist în activităţile separatiste din estul ţării şi să iniţieze acţiunea legală de scoatere în afara legii a acestei formaţiuni.

Iniţiativa lui Turcinov venea după ce liderul comuniştilor ucraineni, Petro Simonenko, făcuse apel public la autorităţile de la Kiev să suspende operaţiunea armată din estul ţării şi să adopte o decizie în legătură cu federalizarea Ucrainei.

Partidul Comunist ucrainean, aliat al fostei formaţiuni aflate la putere Partidul Regiunilor, dispunea de 23 de parlamentari din cei 445 de membri ai Radei Supreme, faţă de 33 la formarea fracţiunii în urma alegerilor. După amplele proteste din capitala ucraineană, care au dus la schimbarea de putere în Ucraina, mai mulţi deputaţi au părăsit fracţiunea.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.