Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina declanşează o anchetă pentru 'terorism' după decesul unui observator al OSCE

Preparations for OSCE Ministerial Council in Sofia

Ucraina a declanşat luni o anchetă pentru 'terorism', a doua zi după ce un observator american al misiunii de monitorizare a OSCE a murit în estul separatist al acestei ţări, atunci când vehiculul în care se afla a sărit în aer în urma trecerii peste o mină, informează AFP. Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat într-un comunicat că anchetează această explozie pe care o asimilează unui 'act de terorism ce a provocat moartea' observatorului OSCE.

Incidentul a avut loc duminică lângă satul Prişib, într-o zonă aflată sub controlul insurgenţilor proruşi, în regiunea separatistă Lugansk. În explozie au mai fost răniţi doi observatori - un ceh şi un german. Aceasta este prima victimă din cadrul Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) a OSCE în Ucraina de la desfăşurarea acesteia în urmă cu trei ani în regiune, unde are misiunea de a veghea la respectarea acordurilor de pace.

Un purtător de cuvânt al autorităţilor locale separatiste a declarat că vehiculul a atins o mintă antitanc. Un fotograf al AFP a putut observa carcasa vehiculului, cu plafonul total distrus de explozia care a dislocat motorul. Potrivit armatei ucrainene, în momentul exploziei nu aveau loc confruntări în zona incidentului, conform Agerpres.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a transmis condoleanţe rudelor victimei, subliniind că 'această crimă trebuie în mod categoric să fie elucidată, iar cei care se fac vinovaţi de ea trebuie pedepsiţi'. Circa 600 de observatori ai OSCE sunt însărcinaţi cu monitorizarea acordurilor de pace în estul separatist al Ucrainei, unde mai mult de 10.000 de persoane au fost ucise de la începutul declanşării conflictului armat, în aprilie 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.