Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina folosește un nou sistem electronic în punctele de trecere cu Moldova pentru facilitarea transportului

moldova ucraina

Ucraina a anunțat implementarea în punctele de trecere a frontierei pe direcția de Vest a noului sistem electronic „eCherha”, care va permite facilitarea operațiunilor din domeniul transportului rutier. Anunțul a fost făcut astăzi de către Agenția Națională Transport Auto (ANTA),  transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, sistemul electronic „eCherha” a fost pus de Ucraina în aplicare pentru unitățile de transport marfare, în cadrul a 16 puncte de trecere a frontierei, în scopul facilitării domeniului transportului rutier cu beneficiu direct adus operatorilor de transport prin optimizarea timpului și proceselor în activitatea profesională.

Utilizatorii sistemului respectiv pot efectua înregistrarea din timp pentru a cunoaște ora prestabilită când trebuie să se prezinte la punctul de trecere a frontierei, iar printr-o aplicație vor primi notificări despre statutul lor actual în cadrul rândului electronic. Instrucțiunile de înregistrare în sistem și lista punctelor de trecere a frontierei în care acesta este aplicat sunt disponibile pe pagina electronică www.echerha.gov.ua.

ANTA a precizat că sistemul „eCherha” este funcțional începând cu 8 mai 2023. Totodată, autoritățile ucrainene confirmă că transportatorii care efectuează operațiuni de transport rutier cu autobuzul/autocarul vor putea utiliza sistemul respectiv din luna iulie a anului curent, iar persoanele fizice proprietari ai autoturismelor – din luna august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.