Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina i-a decis soarta lui Mihail Saakaşvili: Va fi extrădat și băgat în PUȘCĂRIE

Mihail Saakaşvili

Ucraina cel mai probabil îl va extrăda pe fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, însă el ar putea fi judecat in situ dacă decizia privind apelul său de a rămâne în ţară este întârziată, a declarat vineri Procurorul General al Ucrainei, Iuri Luţenko, potrivit Reuters.

Saakaşvili a intrat în Ucraina în septembrie, deşi îi fusese retrasă cetăţenia ucraineană în urma unei dispute prelungite cu autorităţile de la Kiev. Georgia vrea ca el să fie extrădat, fiind inculpat în ţara sa natală pentru patru capete de acuzare, inclusiv abuz de putere. Saakaşvili spune că acuzaţiile sunt fabricate, scrie agerpres.ro.

Citește și: Prins în „flagrant”! Florin Iordache văzut cu două persoane de la CCR în contextul controverselor de pe legile Justiției

El este în prezent în libertate la Kiev, după ce un judecător ucrainean a refuzat luni să îl plaseze în arest la domiciliu. Devenit o figură a opoziţiei din Ucraina, Saakaşvili atrage mulţimi la diferite marşuri, iar uneori s-au produs ciocniri violente între susţinătorii săi şi poliţie în centrul Kievului.

În Ucraina, Saakaşvili este suspectat de susţinere a unei organizaţii criminale, însă el se apără spunând că este o acuzaţie fabricată pentru a-i fi subminată campania de a-l destitui pe preşedintele Petro Poroşenko, pe care îl acuză de corupţie.

Citește și: Declarație incredibilă a unui fost ministru! Ce n-au avut românii NICIODATĂ după abdicarea Regelui Mihai, până ACUM

Însă şi autorităţile din ţara sa natală vor să îl prindă.

"Cea mai mare probabilitate este ca el să fie extrădat. Avem o solicitare oficială din partea ţării sale, pe care nu avem dreptul să o refuzăm", a declarat presei Procurorul General al Ucrainei, Iuri Luţenko.

Citește și: Protecția Consumatorului câștigă o nouă bătălie cu băncile! Lovitură pentru instituțiile bancare

El a spus că data când instanţa va decide dacă va aproba sau nu solicitarea lui Saakaşvili de a primi rezidenţă în Ucraina va juca un rol în hotărârea privind extrădarea.

"Dacă această decizie a instanţei nu va veni în decembrie, ci la sfârşitul lui februarie, atunci cel mai probabil el va fi judecat aici", a adăugat Procurorul General.

Citește și: Primăria Capitalei REACȚIONEAZĂ! Ce spune referitor la crima de la Dristor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.