Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina începe Faza a II-a a contraofensivei și au trimis planurile la Pentagon: Ăsta este marele test!(Surse)

Facebook
razboi soldati ucraina

Oficialii ucraineni au informat Washingtonul cu privire la începutul Fazei a II-a a contraofensivei. De asemenea, ucrainenii le-au spus americanilor că obiectivul principal  este de a tăia accesul Rusiei în Crimeea sau cel puțin de a aduce Crimeea în zona de control a Ucrainei, informează TheKiyvIndependent.

Calendarul estimat, așa cum a fost transmis de oficialii ucraineni oficialilor de la Washington, sugerează că faza a II-a va dura între una și trei săptămâni.

Doi oficiali ai Pentagonului, care au vorbit sub protecția anonimatului, au declarat pentru Times că "principalul obiectiv" al contraofensivei în curs de desfășurare a Ucrainei se află în prezent în sud-estul țării și că Ucraina va desfășura în Faza a II-a mii de soldați antrenați în Occident. Aceștia fuseseră ținuți în rezervă, dar acum vor fi trimiși pe front.

Oficialii numiți de de Kremlin în teritoriile ocupate au susținut aceste informații, raportând asalturi constante de-a lungul frontului sudic și lupte intense cu trupele ucrainene antrenate de Occident, echipate cu tancuri Leopard și vehicule de luptă Bradley.

Evgheni Balitsky, un împuternicit instalat de Rusia în Zaporojie, a afirmat că soldații ucraineni au intensificat bombardamentele în porțiunea ocupată a oblastului.

Oficialii ucraineni i-au informat pe omologii lor americani că plănuiesce o înaintare spre sud, cu scopul de a naviga prin câmpurile minate și fortificațiile rusești în drum spre orașul Tokmak. Dacă vor avea succes, următorul lor obiectiv va fi Melitopol, situat în apropierea coastei, au declarat surse pentru Times.

"Acesta este marele test", a declarat un înalt oficial american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.