Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina începe să producă obuze pentru tancurile din epoca sovietică

captura Twitter
tancuri ucrainatancuri ucraina

Un mare producător de arme ucrainean a anunţat marţi că a început fabricarea de proiectile de calibru 125 pentru tancuri de generaţie sovietică, în contextul în care Ucraina încearcă să-şi majoreze capacităţile militare pentru o contraofensivă împotriva forţelor invadatoare ruse, transmite Reuters.

Echipamentele militare sunt produse în exteriorul Ucrainei cu cooperarea unui stat membru al NATO al cărui nume nu a fost dezvăluit, a menţionat compania de stat Ukroboronprom.

''Primul lot de proiectile pentru tancurile T-64, T-72 şi T-80, pe care Forţele de apărare şi securitate ale Ucrainei le folosesc pentru a lovi invadatorii, a fost deja livrat'', a anunţat Ukroboronprom pe aplicaţia Telegram.

Proiectilele au fost produse în exteriorul Ucrainei


În pofida faptului că proiectilele au fost produse în exteriorul Ucrainei, la procesul de producţie a participat şi personal ucrainean.

În viitorul apropiat, tancurile produse în Occident şi donate de aliaţi vor intra în dotarea armatei ucrainene, dar cea mai mare parte a flotei de tancuri a Ucrainei rămâne de producţie sovietică.

Acest lucru creează o nevoie acută de noi surse de livrări de muniţii, întrucât majoritatea tancurilor NATO folosesc un calibru diferit.

Ukroboronprom a declarat că acesta este al doilea tip de muniţii pe care compania a început să le producă în cooperare cu stat membru al NATO. În luna februarie, compania ucraineană a anunţat începerea producţia comună de proiectile de mortier calibru 120 mm în cooperare cu o ţară din NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.