Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina neagă cel mai fierbinte zvon după atacul Rusiei asupra unui hotel cu ofițeri de informații

Twitter
explozie ucraina

Ucraina a negat afirmaţiile Rusiei potrivit cărora un atac cu rachete asupra unui hotel din Harkov ar fi ucis ofiţeri de informaţii şi militari ucraineni implicaţi în planificarea şi executarea atacului din ajun asupra oraşului rusesc Belgorod, aflat în apropiere de graniţă.

Andrii Iusov, purtător de cuvânt al agenţiei militare de informaţii GUR, a declarat că afirmaţiile Rusiei sunt "încă o fantezie delirantă a regimului terorist care duce un război genocidar împotriva Ucrainei", a relatat Euromaidan News.

În comentarii făcute pentru publicaţia Ukrainskaia Pravda, Iusov a adăugat: "În ceea ce priveşte ultimele prostii din partea a ceea ce se numeşte Ministerul Apărării al statului agresor, vă putem asigura că niciun ofiţer GUR şi niciun soldat din unitatea specială ucraineană Kraken nu a fost rănit în timpul atacului terorist care a avut loc la Harkov".

În schimb, Iusov acuză armata rusă că a atacat din nou obiective civile, nu militare. "Aceasta este o practică obişnuită a Federaţiei Ruse şi a atacurilor sale teroriste cu rachete, care vizează infrastructura civilă şi civilii. Toate celelalte afirmaţii despre "loviturile" imaginare asupra GUR sunt doar o altă fantezie bolnavă a unor oameni care trăiesc într-o realitate paralelă şi duc un război genocidar împotriva Ucrainei, pentru care vor fi, fără îndoială, pedepsiţi", a spus Iusov.

Rusia a atacat în cursul nopţii facilităţi militare din oraşul ucrainean Harkov, inclusiv un hotel în care se aflau comandanţi militari şi "mercenari străini", ca răspuns la loviturile ucrainene de la Belgorod din ziua precedentă, soldate cu 24 de morţi, a anunţat, duminică, Ministerul rus al Apărării. Comunicatul Rusiei susţine însă că atacul său a lovit fostul hotel Harkiv Palace şi sediul Serviciului de Securitate ucrainean pentru regiunea Harkov. Printre morţi se numără ofiţeri militari şi ofiţeri de informaţii implicaţi în atacul ucrainean de la Belgorod, alături de "mercenari şi militanţi străini" care se pregăteau să efectueze raiduri transfrontaliere, susţine Ministerul rus al Apărării.

Oficialii din Harkov au spus că cel puţin şase rachete au lovit al doilea oraş ca mărime din Ucraina, rănind cel puţin 28 de persoane şi avariind clădiri rezidenţiale, hoteluri şi unităţi medicale, urmate de valuri de atacuri cu drone asupra blocurilor de locuinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.