Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina: 'Negocierile pentru pace cu Rusia sunt acum dezavantajoase atât pentru noi, cât și pentru Europa'

ft.com
razboi rusia ucraina

Negocierile cu Rusia pentru a pune capăt războiului sunt acum dezavantajoase atât pentru Ucraina, cât și pentru Europa, a declarat Mihail Podolyak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Potrivit acestuia, orice armistițiu temporar va însemna continuarea agresiunii Federației Ruse în viitor.

„Procesul de negociere de astăzi va stabili un armistițiu temporar într-un război care nu va fi finalizat. În consecință, Federația Rusă va considera acest lucru o victorie și va continua să pretindă că își promovează politica expansionistă. Prin urmare, armistițiul de acum va însemna doar următoarea etapă a războiului după un anumit timp", a spus Podolyak într-un interviu acordat ediției germane Bild.

El a menționat că mulți dintre cetățenii ucraineni nu se vor întoarce în țară, iar investițiile nu vor veni dacă războiul nu se va încheia complet. „Va fi o zonă gri care este în creștere și care va pune în mod constant presiune asupra Europei. Europa va fi obligată să investească masiv aici pentru a menține cumva acest teritoriu într-un stat viabil. Acest lucru este dezavantajos pentru Europa pe termen mediu și lung", a declarat Podolyak.

În plus, negocierile vor provoca Rusia la un comportament mai sfidător din punct de vedere economic, politic, diplomatic, spune oficialul ucrainean.

Podolyak a adăugat că în Ucraina, din cauza războiului, calitatea vieții este redusă semnificativ, iar în Europa va exista, de asemenea, o anumită deteriorare. "Dar acesta este prețul pentru un război atât de intens, care nu s-a mai întâmplat de la cel de-al Doilea Război Mondial. Iar acest război trebuie să se termine corect dacă nu vrei să plătești tot timpul", a spus el. "Numai după ce Rusia își va da seama că nu va mai putea duce războiul", a spus Podolyak, cu referire la momentul în care se reiau negocierile.

Ministrul german de externe Annalena Berbok a declarat că negocierile cu Rusia privind încheierea războiului din Ucraina sunt acum greșite. Ea a subliniat că, până pe 24 februarie, s-a făcut totul pentru a preveni războiul prin mijloace diplomatice. "Președintele rus a decis să distrugă aceste negocieri de pace, iar de șase luni distruge o țară nevinovată", a spus Burbock.

Vezi și: Ministrul german de externe: 'Nu se știe dacă Ucraina ar putea câștiga războiul!'

Premierul britanic Boris Johnson și-a exprimat, de asemenea, opinia că desfășurarea negocierilor de pace între Ucraina și Rusia în acest moment ar fi un dezastru pentru întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.