Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina - Nou schimb de prizonieri între Kiev și separatiștii pro-ruși

prizonieri osce

Forţele armate ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei au început un nou schimb de prizonieri, a anunţat joi biroul de presă al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează Reuters potrivit Agerpres.

Acesta este primul schimb de prizonieri din 2020, iar Ucraina va lua acasă 19 cetăţeni ai săi, a precizat Preşedinţia ucraineană într-un comunicat. Nu se precizează câţi prizonieri va preda Kievul.

Conflictul armat care a izbucnit în 2014 a făcut până acum mai mult de 13.000 de morţi, a lăsat o bună parte din Ucraina de facto sub controlul separatiştilor şi a agravat cea mai mare ruptură între Est şi Vest de după Războiul Rece.

"Actuala eliberare demonstrează eficienţa strategiei preşedintelui şi respectarea acordurilor încheiate în timpul summitului în format Normandia din decembrie 2019", subliniază comunicatul.

Noul schimb de prizonieri este al treilea din timpul preşedinţiei lui Volodimir Zelenski, care a fost ales anul trecut cu un scor zdrobitor, inclusiv pentru că a promis soluţionarea conflictului aflat într-un punct mort.

În decembrie, Zelenski a convenit cu preşedintele rus Vladimir Putin asupra trimiterii de prizonieri acasă şi primele schimburi au avut loc cu puţin timp înainte de sfârşitul anului trecut.

Potrivit Preşedinţiei ucrainene, negocieri mai au încă loc în vederea eliberării de ucraineni deţinuţi în Rusia şi în Peninsula Crimeea, teritoriu ucrainean anexat de Federaţia Rusă în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.