Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina nu acceptă convoiul umanitar rus

ucraina moldova georgia



Referitor la un important convoi rus trimis marţi de Moscova cu ajutoare spre Ucraina, Cealîi a declarat tranşant: 'Această marfă va fi reîncărcată în alte vehicule de transport (la frontieră) de Crucea Roşie'.

'Nu credem că este posibilă deplasarea coloanelor ruse pe teritoriul Ucrainei. Această coloană ar putea să treacă printr-un punct la frontiera ucraineană şi încărcătura să fie transferată în vehicule ale Comitetului Internaţional al Crucii Roşii', a subliniat el.

'Nu vom accepta ca acest (ajutor umanitar) să fie escortat de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă sau de militari ruşi', a afirmat Cealîi, într-o conferinţă de presă. 'Totul va fi sub controlul părţii ucrainene', a adăugat el.

Ucraina nu va permite accesul pe teritoriul său a convoiului umanitar din Rusia dacă nu va exista o autorizaţie din partea Comitetului Internaţionale al Crucii Roşii, declarase Andrei Lâsenko, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare de la Kiev, citat de Ukrainskaia Pravda.

'Coloana, care nu este certificată, nu intră pe teritoriul Ucrainei', a spus el, indicând că în decurs de o săptămână experţi ai Crucii Roşii ar trebui să convină asupra traseului de deplasare a coloanei cu ajutoare.

Punctul prin care convoiul umanitar va trece frontiera este de asemenea la latitudinea Kievului, a subliniat Lâsenko.

Convoiul umanitar rus va trece prin regiunea Harkov, regiune din estul Ucrainei, controlată de către autorităţile de la Kiev, afirmase fostul preşedinte ucrainean Leonid Kucima, care sugera că ajutoarele trimise de Moscova ar putea ajunge chiar miercuri la frontiera cu Ucraina. Mai mulţi oficiali ruşi au indicat însă că ajutoarele vor ajunge în câteva zile, fără să avanseze un termen precis.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.