Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina preia tacticile fostului șef Wagner, Evgheni Prigojin: Kievul vrea să recruteze deținuți din închisori

twitter.com
ucraina armata

Ucraina poate recruta între 10.000 şi 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata, a declarat vineri ministrul justiţiei, Denis Maliuska, după ce Rada Supremă (Parlamentul) a aprobat joi o lege care permite anumitor categorii de condamnaţi să iasă mai repede din închisoare dacă se înrolează, informează EFE, relatează Agerpres.

Maliuska a făcut această estimare într-un interviu acordat serviciului BBC în limba ucraineană, în care a explicat că recrutarea deţinuţilor va reduce şi excesul populaţiei carcerale din Ucraina.

"Fac campanie pentru mobilizarea condamnaţilor şi pentru a nu încălca standardele privind numărul de persoane pe metru pătrat" în penitenciare, a spus ministrul ucrainean, care a justificat ''oportunitatea'' ca deţinuţii să meargă în armată prin aceea că reprezintă o formă de reabilitare, mai ales pentru cei care au comis delicte atunci când erau foarte tineri.

Context

Noua lege ucraineană permite deţinuţilor să se alăture armatei, cu excepţia celor condamnaţi pentru viol, omor multiplu sau infracţiuni de corupţie politică şi împotriva securităţii naţionale.

Ucraina încearcă să mărească numărul de soldaţi pe front pentru a reduce decalajul faţă de Rusia.

Fostul șef Wagner, Evgheni Prigojin, a fost cel care a umblat prin închisorile rusești pentru a recruta forță în trupele sale care luptau la vremea respectivă în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.