Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina pune presiune pe tot poporul rus la Curtea de Justiție a ONU: 'E un proces împotriva Rusiei ca Stat, nu a elitei sale politice'

BLACKNEWS.RO
justitie rusia

Prim-adjunctul ministrului de Externe din Ucraina, Emine Japarova, a vorbit despre procesul de la ONU. Oficialul ucrainean susține că la Curtea Internațională de Justiție a ONU Ucraina face apel la Rusia ca stat, nu elita sa politică, astfel încât fiecare cetățean al Rusiei să se simtă responsabil pentru că a permis liderilor să comită crime împotriva ucrainenilor.

„Ucraina a intentat un proces la Curtea Internațională de Justiție împotriva Rusiei ca stat, nu a elitei sale politice. Este important pentru noi, de asemenea, din punctul de vedere că fiecare cetățean al Federației Ruse se simte responsabil pentru că a permis efectiv liderilor să comită crime împotriva cetățenilor ucraineni, împotriva populației civile”, a spus Japarova, informează Ukriform.

Ea a numit prima victorie a Ucrainei decizia Curții Internaționale de Justiție a ONU de a pune capăt imediat războiului.

Potrivit prim-viceministrului de externe, declarația Rusiei că nu o va îndeplini nu va schimba semnificativ poziția Rusiei. În același timp, națiunile civilizate au primit un semnal juridic foarte puternic de la cel mai autoritar organ judiciar că agresiunea rusă este ilegală și nejustificată, ceea ce se va încadra în poziția politică a tuturor țărilor, a mai punctat oficialul.

"Aceasta este o decizie intermediară foarte importantă pentru noi - un alt argument pentru ca comunitatea mondială să crească presiunea asupra Rusiei pentru a-și aduce comportamentul în conformitate cu dreptul internațional", a spus Japarova.

Ea a mai menționat că, deși dreptul internațional se mișcă foarte lent, diplomația ucraineană crede în succes și va depune toate eforturile pentru a ajunge la o soluție echitabilă.

„Vom demonstra legal că actualul regim de la Kremlin este un regim de criminali de război și, fără exagerare, de barbari și canibali. De asemenea, credem că fiecare vinovat ar trebui adus în fața justiției și fiecare consimțământ tacit al cetățenilor ruși la fapte criminale va fi o povară, o complicitate la războiul împotriva Ucrainei”, a spus prim-viceministrul de Externe.

Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga, pe 16 martie, a ordonat Rusiei să pună capăt ostilităților din Ucraina.

Vezi și: Rusia susține că a distrus centre de informații radio și electronice din sudul Ucrainei, anunță CNN

Rusia a refuzat să dea curs cererii Curții Internaționale de Justiție a ONU de a pune capăt războiului din Ucraina.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că insultele și atacurile la adresa rușilor sunt inacceptabile, pentru că, potrivit acestuia, doar Vladimir Putin este responsabil pentru războiul din Ucraina, nu rușii.

Ministrul de externe Dmytro Kuleba a spus că responsabilitatea războiului din Ucraina nu revine doar lui Putin, ci tuturor rușilor care îi susțin și pun în aplicare politicile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.