Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina răspunde în forță după atacul Rusiei: șase explozii au fost auzite în centrul orașului Donețk

donetk

Șase explozii au fost auzite în centrul orașului Donețk, relatează corespondenții agenției rusești TASS.

Exploziile au avut loc în partea centrală a Donețkului. Trei explozii s-au auzit în cartierul Voroșilov. Sirenele de alarmă au fost pornite, iar sistemul de aparare aeriană a intrat în funcțiune. De asemenea, trei explozii au fost auzite în zona clădirii administrației orașului.

Unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) au tras trei rachete din mai multe sisteme de rachete de lansare în districtul central Voroșilov din Donețk, a informat reprezentanța Republicii Populare Donețk.

Bombardamentul a avut loc la amiază. Tipul de rachetă lansat nu este specificat. "Trei rachete din MLRS au fost trase", a declarat reprezentanța într-un comunicat pe canalul său Telegram, potrivit sursei citate.

Primarul orașului Donețk, Alexei Kulemzin: "Loviturile au fost înregistrate în clădirile rezidențiale de pe bulevardul Vatutin. Drept urmare, au apărut incendii", a scris primarul pe canalul său de Telegram.

Context

Exploziile au loc în contextul în care Rusia a lansat un atac puternic în Ucraina, luni, 31 octombrie (vezi mai multe aici). De asemenea, un atac a fost lansat și în Lugansk (mai multe detalii aici). Dar e important că Donețkul a fost atacat, având în vedere că a fost „alipit” la Rusia în urma unui „referednum” - nerecunoscut de Occident.

Foto: caracter ilustrativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.