Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina se revoltă: 'De ce Suedia și Finlanda pot intra în NATO, dar noi nu?'

universul.net
dmitro kuleba

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se întreabă retoric de ce Sudia și Finlanda au fost acceptate în NATO, iar pentru Ucraina ușile au fost închise.

Vezi și: Rusia amenință voalat Suedia și Finlanda: 'Se efectuează atacuri în primul rând asupra infrastructurii militare a inamicului dacă izbucnesc ostilitățile'

„În primul rând, mă bucur pentru suedezi și finlandezi și, în al doilea rând, întreaga narațiune, tot ceea ce ne-au spus partenerii individuali despre motivul pentru care este imposibil să ducem Ucraina la NATO, a fost pur și simplu anulată de aderarea Suediei și Finlandei. Ni s-a spus: Nu putem merge înainte la graniță, vom avea o frontieră comună cu Rusia. Vă rog, câți dintre ei sunt acum? - două mii de kilometri de granița comună, iar NATO va sta la porțile Sankt Petersburgului. Adică, toate aceste argumente despre motivul pentru care este imposibil să ducem Ucraina în Alianță s-au resetat. Asta am spus în mod constant, că au inventat toate acestea pur și simplu pentru a-și justifica refuzul de a ne integra", a spus Kuleba într-un interviu acordat LB.ua, relatează UKRINFORM.

Vezi și: Răspunsul șefului NATO la ameninţările lui Vladimir Putin către Finlanda şi Suedia

"De ce au făcut-o (n. r.: Uniunea Europeană), iar NATO nu a putut? Am propria mea versiune, dar istoria va judeca de ce s-a întâmplat acest lucru. La urma urmei, integrarea deplină a Ucrainei în Occident nu mai are alternativă. Iar Occidentul este, în special, Alianța Nord-Atlantică. Asta e o întrebare pentru ei. Ne-ați spus un lucru, acum Suedia și Finlanda au intrat. Este interesant de auzit cum veți justifica acum de ce Ucraina nu poate fi luată", a declarat șeful diplomației ucrainene.

Vezi și: Moment de cumpănă după cel de-Al Doilea Război Mondial! NATO: 'Ne confruntăm cu cea mai gravă criză de securitate' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.