Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial de la Kiev: 'Dominația aviației ruse e tot mai mare'

www.avaiatiamagazin.com
Suhoi Su-35S

Avioanele de luptă de generație nouă conferă Rusiei o „dominație tot mai mare” deasupra zonei de conflict din estul Ucrainei, potrivit unui înalt oficial ucrainean, în contextul în care incapacitatea Rusiei de a atinge superioritatea aeriană totală pe parcursul războiului a fost cheia succeselor ucrainene pe câmpul de luptă, scrie ABCNews.

Înaltul oficial de la Kiev, care a vorbit exclusiv cu ABC News, a declarat că Rusia a înlocuit modelele mai vechi de avioane cu Su-35 mai modern.

Su-35 este echipat „cu radare foarte eficiente și rachete de lungă distanță”, a spus oficialul, iar Rusia folosește aceste avioane pentru a ataca avioanele ucrainene în aer, precum și pentru operațiuni de sprijin la sol. Ucraina „nu are capabilități” de a contracara această amenințare, a adăugat oficialul.

„Superioritatea aeriană [rusă] este un risc real”, a spus oficialul, adăugând că mai multe sisteme de apărare aeriană din Statele Unite și aliații săi sunt în prezent „prioritatea nr. 1” pentru Ucraina.

Singura soluție

Alți doi oficiali ucraineni au confirmat că dominația rusă asupra cerului asupra zonei de luptă a fost o problemă de top, un oficial susținând că Rusia are „de 12 ori mai multe avioane” decât Ucraina.

„Ceea ce le spunem americanilor este că, în cele din urmă, nu există altă soluție decât să ne dea avioane de luptă [occidentale]”.

Într-o întâlnire de săptămâna trecută cu jurnaliştii, un oficial occidental a minimalizat îngrijorarea, afirmând că capacitatea Rusiei de a controla cerul a fost limitată de apărarea aeriană şi de rachetele sol-aer. „Nu vedem o schimbare majoră în această situație”, a spus oficialul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.