Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina salută ratificarea de către senatul olandez a tratatului UE-Ucraina

Petro Poroşenko

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a salutat marţi decizia Senatului olandez de a ratifica Acordul de Asociere UE-Ucraina, afirmând că demersul respectiv va deschide calea pentru o implementare cuprinzătoare a documentului, relatează agenţia Xinhua. ''Olanda va transmite în curând instrumentele de ratificare la Bruxelles. Apoi, Consiliul UE, printr-o decizie a sa specială, va lansa implementarea Acordului de Asociere la deplină capacitate'', a declarat Poroşenko într-un discurs către naţiune, conform Agerpres.

Tratatul, care în prezent este aplicat provizoriu, i-a adus deja beneficii ţării est-europene, potrivit lui Poroşenko, care a subliniat că exporturile Ucrainei către ţările UE au crescut cu aproape 25 % de la implementarea parţială a documentului. Anterior, în cursul zilei de marţi, senatul olandez, camera superioară a parlamentului Olandei, a ratificat tratatul UE-Ucraina, în pofida unei vaste majorităţi a alegătorilor olandezi care au respins documentul în cadrul unui referendum ce a avut loc în aprilie 2016.

Olanda a fost ultima ţară din UE care a ratificat acordul cu Ucraina privind o serie largă de chestiuni politice, economice şi de altă natură. Unele părţi din tratatul UE-Ucraina au fost deja implementate provizoriu începând din 1 noiembrie 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.