Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina se aşteaptă la 15 milioane de doze din vaccinul Novavax: primele ar urma să ajungă în luna iulie

BBC
Novavax vaccin covid

Ucraina a convenit să crească la 15 milioane numărul dozelor de vaccin împotriva COVID-19 de la producătorul american Novavax, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Maksim Stepanov, potrivit Reuters, potrivit AGERPRES.

Primele doze de vaccin ar urma să ajungă în Ucraina în iulie, a precizat Stepanov pe Facebook.

Ucraina este în urma majorităţii ţărilor europene în obţinerea de vaccinuri împotriva COVID-19 şi încă nu a început vaccinarea în masă.

"Am primit o confirmare (de la producătorul Serum Institute din India - n.r.) că este posibil să suplimenteze cu cinci milioane numărul dozelor de vaccin. Numărul total de vaccinuri Novavax pe care îl aşteptăm în Ucraina este de 15 milioane", a spus ministrul.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat în această lună că Ucraina a semnat contracte cu Serum Institute pentru 12 milioane de doze de vaccin anti-coronavirus dezvoltate de AstraZeneca şi Novavax.

Stepanov, care a făcut o vizită în India săptămâna trecută, a declarat duminică faptul că primul lot de 500.000 de doze de vaccin AstraZeneca este pe drum spre Ucraina. Oficiali ai Ministerului Sănătăţii au explicat că dozele ar urma să ajungă "dintr-un moment în altul", fără a oferi însă o dată exactă.

Ucraina, unde s-au înregistrat peste 1,3 milioane de cazuri de coronavirus şi 25.156 de decese, a convenit să cumpere unele vaccinuri de la China şi se aşteaptă la cel puţin opt milioane de doze prin programul global COVAX, dedicat ţărilor sărace.

Stepanov a declarat săptămâna trecută că achiziţiile de vaccin anticoronavirus ale Kievului sunt obstrucţionate de "atacurile informaţionale murdare" care au dus la o investigaţie anticorupţie împotriva ministerului.

El a negat orice neregulă, după ce agenţia anticorupţie NABU a deschis o anchetă în această lună asupra achiziţiilor de vaccinuri Sinovac printr-un importator intermediar, Lekhim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.