Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina susține că a identificat 511 suspecți de crime de război și a condamnat 81 de persoane

crime de razboi

Autoritățile ucrainene susțin că au identificat 511 persoane suspectate de crime de război de la invazia Rusiei, din februarie 2022. S-au pronunțat 81 de condamnări, a declarat joi, la Kiev, procurorul general al Ucrainei, Andriy Kostin, noteazăMediafax.

Informațiile au fost făcute publice de către procurorul general al Ucrainei, Andriy Kostin, la o conferință privind crimele de război ale rușilor în Ucraina, reuniune la care au participat procurorii șefi din Polonia, Lituania și România și președintele Eurojust, organism al Uniunii Europene, notează Reuters.

Comentând cele 81 de condamnări, Kostin a recunoscut că majoritatea verdictelor au fost date fără ca suspecții să fie în custodie."Cele mai multe dintre aceste condamnări sunt în absență, dar acest lucru vorbește despre faptul că ne asigurăm dreptatea chiar acum", a spus procurorul general al Ucrainei.

Kostin a adăugat că au loc discuții cu peste 40 de țări cu privire la posibilitatea de a forma un tribunal pentru crime de război în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.