Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina 'tatonează' o mare putere mondială

X
Dmitro Kuleba

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a plecat în India. El a cerut Guvernului indian să revizuiască relațiile cu Rusia și să vadă potențialul de extindere a relațiilor comerciale și tehnologice cu Ucraina, informează Financial Times.

„După război, Ucraina este probabil să devină cel mai mare șantier de construcții din lume, iar companiile indiene pot participa la reconstrucția postbelică”, a spus Kuleba.

Kuleba a mai spus că New Delhi ar trebui să fie îngrijorat de adâncirea legăturilor Rusiei cu China, care se află într-un conflict tensionat la graniță cu India.

„Am avut discuții sincere și cuprinzătoare despre relațiile bilaterale ucrainene-indiene, situația din regiunile noastre și securitatea globală. Am acordat o atenție deosebită Formulei Păcii și următorilor pași pe calea implementării acesteia.

De asemenea, am coprezidat reuniunea de revizuire a comisiei interguvernamentale ucrainene-indiene și am convenit să restabilim nivelul de cooperare dintre țările noastre care exista înainte de războiul pe scară largă lansat de Rusia, precum și să identificăm noi proiecte promițătoare pentru a duce relațiile noastre către Nivelul următor”, a spus oficialul ucrainean.

Relația India-Ucraina-Rusia

Cele două părţi urmează să mai discute despre ”cooperarea în probleme regionale şi globale de interes reciproc”, anunţă diplomaţia indiană. Guvernul premierului Narendra Modi este criticat din cauză că cumpără sute de milioane de barili de petrol rusesc de la invazia Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, în pofida unr sancţiuni impuse de Occident Moscovei, arată News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.