Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina tocmai este anunțată de NATO că trebuie să negocieze cu Rusia: 'Va exista o soluție diplomatică, în cele din urmă!'

twitter.com
ucraina armata

NATO rămâne ferm angajată să sprijine Ucraina în această iarnă "dificilă", chiar dacă nu se întrevede un final al conflictului cu Rusia, a declarat ministrul canadian de Externe pentru publicația britanică The Guardian.

"Rusia nu se află deloc la masa negocierilor. Și astfel, obiectivul nostru în acest moment este doar de a consolida poziția Ucrainei pe teren prin ajutor militar, schimb de informații și sprijin financiar", a declarat Mélanie Joly. "Pentru că atunci când facem asta, de fapt le întărim poziția la masa negocierilor. În cele din urmă, va exista o soluție diplomatică. Așa a fost cazul în fiecare conflict. Dar nu am ajuns încă acolo".

În ciuda informațiilor conform cărora aliații occidentali devin tot mai atenți la continuarea și costul transportului de arme - și îngrijorați de viteza cu care Ucraina își consumă muniția - Joly a declarat că există un "sprijin puternic pentru Ucraina" înaintea summitului NATO. Ea a subliniat promisiunea Canadei de a acorda un nou ajutor militar de 500 de milioane de dolari canadieni Ucrainei, anunțată la summitul G20 de la Jakarta.

Faptul că Rusia a vizat infrastructura civilă a Ucrainei, în special centralele electrice, nu a făcut decât să sporească sprijinul din partea aliaților, a declarat Joly. "Trebuie să ne asigurăm că ucrainenii sunt capabili să treacă prin această iarnă dificilă", a spus ea, adăugând că miniștrii energiei din țările NATO caută soluții pentru criza energetică iminentă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.