Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina urgentează cererile de armament după bombardamentele de luni - Rachete ATACMS și avioane F-15 și F-16, pe lista înaintată Congresului SUA

gdb.rferl.org
HIMARS rachete

De luni de zile, Ucraina căuta rachete cu rază lungă de acțiune și obuze de artilerie din belșug. După ce Rusia a distrus școli publice, parcuri, locuri de joacă și centrale electrice, oficialii ucraineni au urgentat cererile de arme către națiunile NATO, notează Foreign Policy.

Luni, principalul parlamentar al Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, a trimis scrisori conducerii Congresului, cerând Statelor Unite să acorde prioritate livrării sistemelor naționale avansate de rachete sol-aer (NASAMS), care sunt produse în comun cu Norvegia, precum și contra- sisteme de rachete, mortar și artilerie — un semn clar că acele arme defensive au urcat pe lista priorităților militare ucrainene înaintea mai multor lansatoare de rachete, avioane de luptă și sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune pe care Kievul le cere de luni de zile. Zelensky, după un apel telefonic cu președintele american Joe Biden, a declarat că obținerea de apărare antiaeriană este prioritatea sa numărul 1.

Ucraina mai cere din SUA și avioane de luptă de generația a patra, F-15 și F16 precum și rachete balistice cu rază lungă ATACMS care sunt compatibile cu sitemele HIMARS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.