Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replică dură a Kievului pentru premierul ungar Viktor Orban, după afirmațiile despre negocierile de pace

Facebook
razboi armata soldat

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei i-a transmis vineri lui Viktor Orban să înceapă să facă ceva care ar contribui cu adevărat la sfârșitul războiului, după ce premierul ungar a spus că negocierile de pace ar da rezultate mai bune decât contraofensiva ucraineană, scrie Ukrainskaia Pravda.

Purtătorul de cuvânt al diplomației ucrainene, Oleg Nikolenko, a reamintit că poziția Kievului cu privire la negocierile cu Rusia rămâne neschimbată: negocierile sunt posibile numai după retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei.

„Încetarea focului fără îndeplinirea acestei condiții va îngheța status quo-ul, va oferi Rusiei posibilitatea de a se regrupa, de a acumula forță și de a recurge la un nou val de agresiune. Acest lucru este dovedit de experiența din 2014-2022", a menționat el.

Purtătorul de cuvânt a menționat că atacurile constante ale Rusiei cu rachete și drone asupra orașelor ucrainene sunt o dovadă clară că Moscova nu ia în considerare alte scenarii decât continuarea războiului.

„Totodată, am ținut cont de afirmația lui Viktor Orbán că îi este greu să fie singurul prim-ministru din UE care pledează pentru pace. Pentru a atenua această situație, facem apel la șeful guvernului ungar să înceapă în sfârșit să acționeze. De exemplu, condamnați agresiunea rusă, cereți de la Moscova să pună capăt războiului și să retragă armata rusă pe teritoriul ucrainean, să se alăture măsurilor de izolare internațională a Rusiei, să nu submineze unitatea în UE", a adăugat purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.