Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina vrea ca CEDO să condamne ca ilegală capturarea recentă de către Rusia a echipajelor mai multor nave maritime ucrainene

CEDO

Ucraina vrea ca CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) să condamne ca ilegală capturarea recentă de către Rusia a echipajelor mai multor nave maritime ucrainene, a declarat luni un oficial ucrainean de rang înalt, potrivit DPA, informează Agerpres.

Ucraina solicită ca "instanţa să recunoască încălcarea de către Federaţia Rusă a drepturilor a 24 de marinari ucraineni în timpul atacului ilegal", a declarat ministrul ucrainean adjunct al Justiţiei, Ivan Lishchyna.

Guvernul ucrainean a înaintat luni o acţiune pentru acest caz la CEDO, a precizat Ivan Lishchyna într-o postare pe contul său de Facebook.

Ucraina încearcă să obţină eliberarea imediată a marinarilor capturaţi. Autorităţile ruse susţin că marinarii au intrat ilegal în apele teritoriale ale Rusiei.

Citește și: Preşedintele american Donald Trump se va deplasa joi la graniţa dintre SUA şi Mexic, în contextul impasului în care se află construirea zidului de frontieră

Forţele ruse au deschis focul în timpul incidentului de la sfârşitul lui noiembrie în apropiere de regiunea disputată Crimeea. Rusia a anexat de la Ucraina această regiune în urmă cu aproape cinci ani, acţiune condamnată pe plan internaţional.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia au căzut la un minim istoric după această anexare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.