Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainean depistat în PTF Siret cu documente poloneze false

Potrivit sursei citate, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul PTF Siret şi lucrători vamali au găsit asupra unui cetăţean ucrainean un permis de conducere şi o carte de identitate false, precum şi ţigări de provenienţă ucraineană, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal.

Purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei a precizat că, joi după amiază, în PTF Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 26 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz înmatriculat în Ucraina.

Deşi bărbatul îndeplinea toate condiţiile de intrare în ţară, în timpul controlului acesta a devenit agitat, fapt pentru care echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucători vamali a decis efectuarea unor verificări suplimentare.

În urma controlului, în îmbrăcăminte, într-un plic, au fost descoperite un permis de conducere şi o carte de identitate emise de autorităţile din Polonia, pe numele altei persoane, documente ce nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

De asemenea, în bagajele persoanele au fost descoperite 74 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, cu timbru fiscal ucrainean, fapt pentru care autorităţile vamale i-au aplicat cetăţeanului ucrainean o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră efectuează în acest caz cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, conform Codului Penal, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.