Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii au totuși o problemă, după livrarea tancurilor occidentale: 'Cheia acum este viteza și volumele!'

Leopard

Angajamentele Statelor Unite și Germaniei de a trimite tancuri de luptă avansate pentru a contracara agresiunea rusă au fost salutate ca fiind „doar începutul" de către un oficial de rang înalt din Ucraina, care a declarat că este nevoie de sute de tancuri, în timp ce Kievul și-a reînnoit apelurile pentru avioane de luptă.

Andriy Yermak, șeful administrației prezidențiale ucrainene, a făcut aceste comentarii în timp ce președintele Volodimir Zelenski a lăudat decizia aliaților occidentali, îndemnându-i să furnizeze rapid cantități mari de tancuri.

"Cheia acum este viteza și volumele. Viteza în antrenarea forțelor noastre, viteza în furnizarea de tancuri către Ucraina. Numerele în sprijinul pentru tancuri", a declarat el în discursul său video de miercuri seara, relatează publicația britanică The Guardian.

Joe Biden a aprobat trimiterea a 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina, după săptămâni de speculații. Răsturnarea poziției SUA a avut loc după ce Germania a confirmat că va pune la dispoziția Ucrainei 14 dintre tancurile sale Leopard 2A6 și că va acorda țărilor partenere permisiunea de a reexporta alte tancuri.

Decizia Berlinului deblochează ofertele Finlandei, Spaniei, Olandei, Portugaliei, Poloniei și Norvegiei de a furniza Ucrainei propriile Leopard fabricate în Germania.

Zelenski a sărbătorit "veștile extrem de bune", descriind decizia SUA de a trimite Abrams ca fiind un "pas foarte puternic". "Există o coaliție a tancurilor. Există o decizie de a lansa furnizarea de tancuri pentru apărarea noastră. Tancuri moderne", a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.