Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii fac un pas în spate. Sunt dispuși la anumite concesii cu garanții internaționale

Twitter
negocieri rusia ucraina

Ucraina nu este dispusă să facă compromisuri cu privire la integritatea sa teritorială în negocierile cu Rusia, dar este deschisă să discute despre o renunțare la aderarea la NATO, a declarat unul dintre negociatorii ucraineni pentru Fox News, relatează Reuters.

Vezi și: Rusia avertizează vecinii Ucrainei, în special România, să nu permită staţionarea de avioane

Ucraina a spus în repetate rânduri că își dorește aderarea la Uniunea Europeană și NATO, însă Moscova se opune, președintele Vladimir Putin argumentând că o potențiala apartenență a Ucrainei la NATO ar fi o dovadă a ceea ce el descrie drept o agresiune NATO împotriva Rusiei.

„Răspunsul pe care îl primim de la țările NATO este că nu sunt pregătiți nici măcar să discute despre a ne primi în NATO, nu pentru următoarea perioadă de cinci sau 10 ani”, a spus sâmbătă searpă negociatorul David Arakhamia pentru Fox News.

„Suntem gata să discutăm despre câteva modele non-NATO. De exemplu, ar putea exista garanții directe din diferite țări precum SUA, China, Marea Britanie, poate Germania și Franța. Suntem deschiși să discutăm astfel de lucruri într-un cerc mai larg, nu numai în discuțiile bilaterale cu Rusia, ci și cu alți parteneri”, a declarat Arakhamia.

Delegațiile Ucrainei și Rusiei au avut două runde de discuții de când Rusia a început invadarea țării sale vecine pe 24 februarie.

Joi, părțile au convenit să deschidă coridoare umanitare pentru a permite civililor să iasă din unele zone de luptă, deși au existat întârzieri în implementarea acestora. Următoarea rundă de discuții este programată luni, potrivit părții ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.