Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii se plâng că au probleme cu noile rachete de croazieră rusești. `Viermele inelat` este foarte greu de detectat

Naval Post
racheta Onyx

Ucrainenii se plâng că au probleme cu noile rachete de croazieră rusești. `Viermele inelat` este foarte greu de detectat

Un oficial militar ucrainean a recunoscut că țara sa întâmpină probleme în a intercepta noile rachete de croazieră Onyks („Strobilul” - viermele inelat în codificarea NATO), folosite de armata rusă în atacurile efectuate în ultimele zile asupra unor infrastructuri portuare, în principal din Odesa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, colonelul Iuri Ihnat, rachetele Onyx zboară cu o viteză de peste 3.000 de kilometri pe oră la o altitudine mare, după care coboară brusc până la 10-15 metri deasupra suprafeței solului înainte de a lovi ținta, ceea ce face dificilă detectarea și distrugerea lor.

Rușii au recurs la astfel de rachete de croazieră în atacurile de pe 19 iulie din regiunea Odesa. Aceste rachete sunt folosite pentru a ataca ținte situate lângă coastă, a precizat oficialul militar ucrainean.

Pe de altă parte, Iuri Ihnat a declarat că Rusia nu mai are capacitatea de a produce rachete Kh-22. În februarie 2022, la începutul războiului, Rusia deținea 250 de astfel de rachete, dintre care 150 au fost folosite împotriva Ucrainei, a spus Ihnat, citat de Institutul pentru Studiul Războiului.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.