Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii și-au trimis trupele de elită la Severodonețsk: 'Rezistă cu putere!'

twitter.com
ucraina armata

Ministrul adjunct al Apărării, Anna Maliar, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei "se opun ferm" trupelor Federației Ruse de la Severodonețsk, informează "Radio Libertatea", relatează ZN.UA.

"E cald acolo, luptele continuă... Singurul lucru pe care îl putem spune cu siguranță este că forțele armate ale Ucrainei rezistă cu putere, pentru că altfel orașul ar fi intrat deja sub controlul trupelor rusești. Putem spune că acolo sunt implicate unități ucrainene foarte profesioniste. În al treilea rând, rușii se mișcă conform planului lor - au vrut să ajungă la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk, dar până acum nu respectă termenele limită și nu au reușit să pună în aplicare acest plan", a subliniat Maliar, potrivit surselor citate.

Potrivit armatei ucrainene, unități ale armatei ruse desfășoară operațiuni de asalt în orașul Severodonetsk, folosind artilerie. Ei controlează partea de est a orașului, încercând să o încercuiască și să blocheze principalele rute logistice ale trupelor noastre.

Este posibil ca rușii să se disloce ruși din Severodonetsk, dar Lysychansk este mai important din punct de vedere strategic, a declarat șeful Lugansk OVA Serghei Gaidai.

Potrivit serviciilor de informații britanice, militarii ucraineni au efectuat în ultima zi contraatacuri la Severodonetsk, în regiunea Lugansk, anulând victoriile operaționale anterioare ale Rusiei. Este indicat faptul că nu numai armata rusă luptă în oraș, ci și Departamentul Republicii Populare Lugansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.