Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR, poziţionare oficială în scandalul demiterii şefei DNA

RTV
Attila Korodi

Deciziile Curţii Constituţionale trebuie executate, într-un stat de drept, pentru că altfel se creează o breşă şi un haos în toată structura instituţională, a declarat, miercuri, la RFI, liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, care crede că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să aplice decizia CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA şi abia apoi să facă o dezbatere publică, scrie News.ro.

Citeşte şi: INS, lovitură în plin pentru Guvernul Dăncilă. Pensiile românilor AU SCĂZUT/Date oficiale

"Orice instituţie care trebuie să îndeplinească o decizie a CCR are nevoie de o anumită perioadă pentru a-şi califica poziţia, dar a folosi această perioadă, şi mă gândesc aici că preşedintele totuşi a vorbit de o perioadă mai lungă decât câteva zile, pentru a face dezbateri publice cu privire la rolul CCR, cu privire la alte elemente, eu cred că deja este prea mult (...). Într-un stat de drept, deciziile trebuie să fie executate, pentru că altfel se creează o breşă şi un haos în toată structura instituţională, care nu mai poate să fie după aceea pusă înapoi la un loc solid în structura instituţională”, a declarat liderul deputaţilor UDMR.

El a mai spus că preşedintele Iohannis trebuie să aplice decizia CCR şi abia apoi să facă o dezbatere publică.

"În opinia mea, după o anumită analiză, pe care, da, trebuie s-o facă preşedintele, trebuie să aplice decizia Curţii şi dacă doreşte preşedintele să aducă după aceea în discuţie şi în dezbatere publică un anumit rol sau o anumită nouă gândire asupra rolului unei instituţii, poate s-o facă”, a adăugat Korodi.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că, după publicarea motivării deciziei CCR privind revocarea şefei DNA, este nevoie de o dezbatere amplă la care să participe toţi cei interesaţi, pentru că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări ale căror răspunsuri sunt esenţiale pentru arhitectura statului: Care mai este statutul procurorilor în România? Avem un nou superministru al Justiţiei care decide şi preşedintele execută? Ce mai este CSM? Preşedintele a aprecizat că un referendum ar putea fi organizat la finalul acestei dezbateri.

Legat de decizia sa după publicarea motivării CCR privind revocarea şefei DNA, Iohannis a spus că va reacţiona într-un timp rezonabil, precizând că nu se poate aştepta până în decembrie, de exemplu, dar că nu crede că cineva serios se aşteaptă de la el să aplice o decizie într-o zi sau două.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.