Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR a reacționat la vandalizarea plăcuțelor blingve: 'Am depus plângere la poliție, iar autoritățile statului trebuie să-și facă datoria'

UDMR este îngrijorată de apariția unor acțiuni anti-maghiare și consideră că vandalizarea unor inscripții de la intrarea în mai multe localități din Transilvania este o provocare la adresa comunității maghiare, potrivit Mediafax.

După ce mai multe panouri bilingve de la intrarea în trei localități din Harghita și Mureș au fost vandalizate, purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a declarat, duminică, că autoritățile statului trebuie să-și facă datoria, pentru ca autorii să fie identificați și trași la răspundere.

„Am constatat cu îngrijorare că începutul noului an a adus cu sine apariția unor acțiuni anti-maghiare. Ceea ce s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică în Odorheiul Secuiesc și în alte localități din împrejurimi, vopsirea inscripțiilor maghiare, constituie o provocare împotriva comunității maghiare. UDMR condamnă aceste acte de vandalism. Am depus plângere la poliție, iar autoritățile statului trebuie să-și facă datoria, pentru ca autorii să fie identificați și trași la răspundere conform legii. Ne dorim ca, după Centenar, după ce au trecut o sută de ani în care cele două comunități, română și maghiară, nu au avut încredere una în cealaltă, să existe respect între cele două comunități. Astfel de acte nu denotă niciun fel respect și credem că, fără respect reciproc, fără încredere, nu putem construi împreună, iar noi asta ne dorim, să construim împreună în următoarea sută de ani”, a spus Hegedus.

CITEȘTE ȘI: Efectele uimitoare ale unui pui de somn. Ce se întâmplă în corp, în funcție de durată

Aceasta consideră că actele de vandalism au fost săvârșite de persoane care nu înțeleg ce înseamnă transilvanismu.

Potrivit DRDP Brașov, numele în limba maghiară de pe indicatoarele de la intrările în trei localități au fost mâzgălite. Este vorba de indicatoarele de la intrările în orașele Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc din Harghita și în localitatea mureșeană Trei sate.

Reprezentanții Direcției susțin că autorii sunt necunoscuți și că vor depune plângere la Poliție pentru distrugere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.