Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR a stabilit candidații la PE. Primele două locuri sunt ocupate de bărbați. Locul 3, o femeie

UDMR.ro
UDMR

Consiliul Permanent al UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare, aceștia fiind, în ordine, pe primele două locuri ale listei Uniunii, Winkler Iuliu și Vincze Lorant, cei care reprezintă și acum Uniunea în Parlamentul European.

Purtătorul de cuvânt al UDMR, deputatul Csoma Botond, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la finalul ședinței Consiliului Permanent, că locul 3 pe listă va fi ocupat de Szilagyi Dora, care este președintele Organizației de Tineret a UDMR și vicepreședinte executiv al UDMR, responsabil de tineret.

”Trei persoane și-au depus candidatura pentru PE, iar vineri a avut loc un vot în Consiliul Permanent al UDMR. Pe primul loc se află Winkler Iuliu, pe doi Vincze Lorant și pe trei Szilagyi Dora.

Oridinea pe listă, dictată de experiență

Am decis această ordine pe listă pentru că am considerat că avem nevoie de candidați cu experiență, care pot reprezenta interesele maghiarilor din Transilvania în UE, în Parlamentul European de la Bruxelles și Strasbourg. Miza este mare, în deceniul următor vor fi schimbări pozitive și vrem ca maghiarii din Transilvania să fie parte în această schimbare pozitivă.

Este inadmisibil ca o comunitate de peste un milion de oameni să rămână fără reprezentare la Bruxelles și Strasbourg.

Avem nevoie de oameni cu experiență, care pot lupta pentru interesele maghiarimii, care pot fi vocea maghiarimii din Transilvania în UE, nu vocea UE în România. Vor lupta pentru drepturile noastre cu mijloacele pe care le au la îndemână.

„Szilagyi Dora poate transmite mesajul UDMR către femei și tineri”

Vom avea listă completă pentru PE, dar am votat trei candidați pentru că, dacă sunt condiții prielnice, am putea să avem 3 eurodeputați”, a spus Csoma.

Potrivit acestuia, Szilagyi Dora este o femeie tânără care, prin prezența ei, poate transmite mesajul UDMR către femei și tineri.

”Are experiență politică în organizația de tineret și credem că este o candidată bună, o candidată adecvată pentru a deveni eurodeputat”, a mai spus purtătorul de cuvânt al UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.