Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR îi acuză pe parlamentari de 'fățărnicie': 'Eliminarea pensiilor speciale nu rezolvă problema în sine'

sigla UDMR
UDMR

UDMR consideră că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale este una de fațadă, care nu rezolvă problema, deoarece rămân să fie cheltuite, în continuare, de către statul român, 8,65 miliarde de lei.

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că Uniunea a propus eliminarea totală a pensiilor speciale sau impozitarea acestora cu 90%.

Citește și: PSD lasă Guvernul în offside în Senat. Florian Bodog: 'Parlamentarii PNL nu au vrut să îşi asume amânarea dublării alocaţiilor'

„UDMR nu a votat legea privind eliminarea pensiilor speciale pentru că este o lege de fațadă, care nu rezolvă problema în sine. Noi am vrut eliminarea completă a acestor pensii speciale. În urma adoptării, marți, a legii în Parlament, se elimină doar 12% din pensiile speciale, valoric, astfel că, din 9,7 miliarde de lei rămân în continuare de plătit de către statul român 8,65 de miliarde de lei. Suma economisită nu ajunge nici măcar pentru plata unei cincimi din alocațiile pentru copii pe care Guvernul nu vrea să le majoreze. Proiectul nostru de lege prevedea eliminarea completă a tuturor pensiilor speciale sau impoziatrea acestora cu 90% iar deoarece aceste propuneri nu au fost luate în considerare, ne-am abținut de la vot”, a spus Hegedus.

Potrivit acesteia, UDMR a votat pentru menținerea indemizațiilor speciale de care beneficiază artiștii, iar acestea au fost menținute.

Pensiile speciale au fost eliminate, marți în ședința Camerei Deputaților din Parlament, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistrați și funcționari publici cu statut special, excepție făcand militarii și polițiștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.