Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR critică data aleasă de Guvern pentru alegeri: 'Cioloș e interesat de cei din Spania sau Italia'

facebook.com
iohannis ciolos

Deputatul UDMR Covasna, Marton Arpad, consideră că data de 11 decembrie stabilită de Guvern pentru desfăşurarea alegerilor parlamentare nu este cea mai potrivită, existând riscul ca din cauza eventualelor condiţii meteorologice nefavorabile oamenii să nu se prezinte la urne.

'Nu este o alegere bună. În iarnă foarte multe zone din ţără s-ar putea să fie supuse unor situaţii extreme. În Secuime, spre exemplu, sau în Moldova. Dar poate domnul Cioloş este interesat de cetăţenii români care stau în ţări mai calde, cum ar fi Spania sau Italia şi pe care acest lucru nu-i deranjează. Personal cred că ar fi fost mai bine ca alegerile să se desfăşoare pe 4 decembrie şi nu pe 11 decembrie (...). Există acest risc, să fie viscol, ninsoare, gheţuş. Desigur, s-ar putea să fie cald şi frumos, cum a fost în 22 decembrie 1989. Dar în noiembrie 2012, înainte de masă în judeţul Covasna pur şi simplu nu ai putut să circuli pe stradă, a fost ninsoare abundentă, viscol, nimeni nu ieşea din casă, era duminică, bisericile erau goale (...), eu două ore nu m-am putut mişca prin Sfântu Gheorghe (...). Deci, este o perioadă riscantă', a declarat pentru AGERPRES deputatul Marton Arpad.

Citește și: Antonia a renunțat la inhibiții și a pozat goală, însărcinată în luna a șasea / FOTO

Potrivit acestuia, Guvernul ar fi putut fixa data alegerilor până pe 19 martie 2017, având în vedere că parlamentarii au depus jurământul pe 20 decembrie 2012, deci s-ar fi încadrat în prevederile constituţionale.

Parlamentarul covăsnean a mai spus că nu vede alte impedimente în ce priveşte data alegerilor şi că UDMR este în plină campanie de desemnare a candidaţilor, listele finale urmând să fie făcute publice până la sfârşitul lunii septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunţat că alegerile parlamentare se vor desfăşura pe data de 11 decembrie, potrivit unei hotărâri adoptate de Executiv în şedinţa de miercuri.

Citește și: Judecătorul care a dispus arestarea și extrădarea româncei Anamaria Nedelcu în Canada a fost eliberat din funcție de Klaus Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.