Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR da emotii PNL-ului. Ce spun despre parteneriat

pnl udmr sigle

Preşedintele reales al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, imediat după realegerea sa, că va analiza propunerea co-preşedintelui PNL Vasile Blaga pentru un parteneriat pe zece ani.

"A fost o propunere interesantă, corectă, o vom discuta cu colegii, o vom discuta şi cu dl Blaga şi cu dna Gorghiu. Nu pot să dau astăzi un răspuns. Dar important este, aşa cum ştiţi, că noi am mai avut discuţii cu PNL, în februarie, martie, acum 3-4 săptămâni ultima dată şi sigur că orice propunere de dialog, orice propunere de colaborare trebuie luată în serios şi răspunsul îl vom da după ce vom analiza în forurile noastre interne, dar eu sunt deschis la orice colaborare care este în beneficiul comunităţii maghiare şi în beneficiul României. Dacă această propunere şi această colaborare este în acest sens, atunci sigur că o să putem să fim parteneri", a precizat Kelemen Hunor.

Co-preşedinte Partidului Naţional Liberal (PNL), Vasile Blaga, a propus UDMR, vineri, în deschiderea celui de-al XII-lea Congres al Uniunii de la Cluj-Napoca, formarea unui parteneriat pe termen lung, de cel puţin zece ani, pentru atingerea unui nivel de viaţă şi de dezvoltare care să situeze România la media Uniunii Europene.

"Mesajul meu pentru dumneavoastră, dragi colegi de la UDMR, este să lucrăm împreună, noul PNL şi UDMR, pentru atingerea acestui obiectiv care stă în faţa României în următorul deceniu, atingerea unui nivel de viaţă şi de dezvoltare care să situeze România la media Uniunii Europene. I-am auzit pe mulţi spunând că România nu mai are un proiect major în jurul căruia să îşi adune energiile, dar proiectul pe care l-am enunţat este evident, logic şi urgent. Pentru că pentru realizarea lui vă propun să lucrăm împreună, fie că suntem acum în opoziţie şi unii şi ceilalţi, fie că ne vom găsi, la un moment dat, la guvernare. În acest sens vă propun să punem bazele pe un parteneriat pe termen lung, pe cel puţin zece ani. Avem câteva atuuri comune, avem experienţa colaborării foarte bune şi în opoziţie, şi la guvernare", a spus Vasile Blaga.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.