Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR se dezlănțuie împotriva USR: 'USR se comportă ca un activist și practică greenwashing-ul. Sunt un pic ipocriţi'

Csoma Botond

Depunerea unei moţiuni simple de către USR împotriva ministrului Mediului reprezintă o acţiune politicianistă, care nu are nicio şansă, a declarat, luni, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond.

"Sunt stupefiat. USR se comportă ca un activist, dar n-a făcut nimic pentru mediu - putem să vedem că în acele localităţi care sunt conduse de USR nu s-a făcut nimic în legătură cu aceste subiecte, nici cu calitatea aerului. Am văzut în Sectorul 1 din Bucureşti mormanele de gunoaie pe stradă, nu s-a rezolvat nimic. Am văzut ce a făcut domnul primar din Timişoara cu încălzirea oraşului. Deci, pot să vă spun, în acest sens, că USR practică greenwashing-ul - deci se comportă ca un activist, aduce anumite subiecte în dezbatere, dar nu vrea să rezolve absolut nimic în legătură cu aceste subiecte", a afirmat deputatul la Parlament, după ce USR a anunţat că depune moţiune împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna, informează Agerpres.

El a susţinut că Tanczos Barna încearcă să repare la ministerul pe care îl conduce ceea ce nu s-a făcut bine în ultimii 10 ani. "Credem că e o acţiune absolut politicianistă a USR, nu mai au subiecte. Au avut alte subiecte cu justiţia, acum încearcă alte subiecte. Nici la justiţie n-au propus nicio soluţie viabilă, tot aşa fac şi cu mediul - greenwashing şi poziţie de activist, dar cred că sunt un pic ipocriţi din acest punct de vedere. Nu are nicio şansă să treacă această moţiune simplă", a adăugat liderul deputaţilor UDMR.

Context

Parlamentarii USR vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna, "pentru că nu este interesat de apărarea mediului", a anunţat, luni, liderul interimar al Uniunii, Cătălin Drulă. Decizia a fost luată de Biroul Naţional al USR, în urma unei anchete de presă. "În urma anchetei recorder.ro, vedem că această guvernare PSD-PNL-UDMR este în cârdăşie cu mafia lemnului, iar domnul Tanczos Barna a executat în cel mai evident stil mafiot un inspector şef al Gărzii de Mediu Timişoara, care a deranjat interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului. A fost demis. Pentru asta îl vom chema în faţa Parlamentului şi îi vom cere să explice ceea ce pare sa fie un "jurământ de sânge" făcut cu PSD şi PNL pentru a proteja mafia pădurilor", a afirmat liderul USR, într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.