Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR face apel la Guvern să renunțe la închiderea piețelor aflate în spații închise: 'Măsura este greșită și lovește în micii producători'

sigla UDMR
UDMR

UDMR consideră că închiderea pieţelor reprezintă o greşeală, chiar dacă se face diferenţierea dintre spaţiile deschise şi închise, pentru că se loveşte în producători, a declarat vineri pentru Agerpres, deputatul Lorand Magyar, membru în Comisia de agricultură a Camerei Deputaţilor.

"Închiderea pieţelor agroalimentare este o greşeală, indiferent dacă se face o diferenţiere între cele aflate în spaţiile închise sau în cele deschise. Măsură impusă de guvern - referitor la închiderea pieţelor de tip hală - este greşită şi loveşte în micii producători agricoli, deja foarte afectaţi în acest an. UDMR consideră că această decizie nu va avea niciun efect în lupta pentru combaterea pandemiei, mai mult, îi duce la faliment pe aceşti producători", a precizat deputatul.

Potrivit acestuia, se foloseşte în acelaşi timp o dublă măsură între producătorii locali şi supermarketuri.

"Observăm că se foloseşte dubla măsură între producătorii agricoli locali şi între supermarketurile care funcţionează tot în spaţii închise. Care este diferenţa între pieţele agroalimentare de tip hală, care se află în spaţii închise şi între supermarketurile unde se vând produse importate din alte ţări, care stau chiar luni întregi pe rafturi? UDMR face un apel la Guvern să revină asupra deciziei de închidere a pieţelor agroalimentare, coroborată cu elaborarea de norme clare privind protecţia comercianţilor şi a cumpărătorilor. Pentru contracararea răspândirii virusului în aceste spaţii închise trebuie asigurată respectarea unor norme stabilite corect de executiv", a argumentat deputatul UDMR.

Guvernul a adoptat joi o hotărâre şi o ordonanţă de urgenţă care prevăd noi măsuri la nivel naţional pentru limitarea răspândirii cazurilor de COVID-19 şi care urmează să intre în vigoare de luni, pentru o perioadă de 30 de zile, a declarat, vineri, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Una dintre decizii se referă la interzicerea funcţionării pieţelor, a târgurilor, bâlciurilor.

"Excepţie fiind pieţele agroalimentare în spaţii deschise, care rămân funcţionale, cu respectarea regulilor de distanţare, purtarea măştii şi a regulilor de igienă", a precizat şeful DSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.