Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR și Viktor Orban, acuzați că au trădat Revoluția maghiară

kelemen hunor

Ungaria a comemorat cu mare fast în Ungaria împlinirea a 58 de ani de la Revoluția maghiară din 1956, iar UDMR a făcut același lucru în România. Președintele Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, spune însă că Viktor Orban și UDMR sunt aliații Rusiei lui Putin ”care a făcut în Ucraina exact ce au făcut trupele sovietice în Ungaria acum 58 de ani”.

Potrivit lui Diaconu, Ungaria s-a predat recent de bună voie exact aceleiași puteri împotriva căreia s-au ridicat revoluționarii acum 58 de ani.

Liderul PRU îndeamnă de aceea UDMR ”să-și respecte aliatul FIDESZ și să salute, împreună cu Viktor Orban, agresiunea Rusiei în Ucraina și iliberalismul pe modelul lui Putin”.

Liderul naționalist îl acuză pe Kelemen Hunor și pentru faptul că a transformat această comemorare în revendicarea Universității Babeș-Bolyai din Cluj. ”Nimic nu murdărește mai mult o revoluție decât transformarea ei în împilarea și în asuprirea altora, adică în răul împotriva căruia s-a ridicat inițial”, este de părere Diaconu.

Acuzele președintelui PRU sunt încă și mai dure la adresa puterii de la Budapesta, pe care o acuză că „se află într-o mare impostură referitor la comemorarea evenimentelor din 1956 câtă vreme Guvernul lui Viktor Orban are ca model putinismul și a devenit o amenințare la adresa democrației în Europa”. Bogdan Diaconu crede că liderii maghiari din România și oficialitățile de la Budapesta ar fi trebuit ”să le mulțumească soldaților sovietici pentru ocupație” și ”să-i invite din nou în această parte de lume, lucru pe care îl fac prin activitatea lor politică de destabilizare pe criterii etnice a regiunii, așa cum face și Rusia la granițele sale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.