Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR îi dă lovitura lui Iohannis - 'Nu am văzut argumente pentru prelungirea stării de urgență'

Inquam Photos / Octav Ganea
Kelemen Hunor

Nu sunt argumente suficiente și informații convingătoare pentru prelungirea stării de alertă cu o lună, spune președintele UDMR, Kelemen Hunor: „doar așa, pentru ochi frumoși și inițiative necunoscute, nu ai cum să dai un vot pentru Guvern”.

Kelemen Hunor a declarat marți pentru MEDIAFAX că Guvernul lasă impresia că dorește prelungirea stării de alertă doar pentru a guverna singur, pentru a lua decizii fără niciun control al Parlamentului, și nu pentru a ține cont de necesitățile reale din societate.

El a observat în ultima perioadă cum Guvernul a manipulat date privind rata îmbolnăvirilor cu COVID-19, fiind zile în care erau testate mai multe persoane, iar astfel a crescut numărul de cazuri.

„Nu am văzut argumente pentru prelungirea stării de urgență, dincolo de o chestiune politică, legată de faptul că așa dorește Iohannis sau Orban. Nu este convingător ceea ce am auzit. Noi nu știm care sunt argumentele Guvernului, dacă vrei susținere trebuie să discuți. Altfel, doar așa pentru ochi frumoși și inițiative necunoscute, nu ai cum să dai un vot pentru Guvern. Văd că Guvernul mai mult doarme decât muncește”, a spus Kelemen.

Acesta consideră că oamenii sunt supărați, epuizați, nervoși și așteaptă mult mai mult de la Guvern, dar și explicații pentru deciziile care au fost luate.

„Trebuie să păstrăm prudența, să ținem cont de faptul că nu a trecut epidemia, că mai există virusul, dar Guvernul ar trebui să se concentreze asupra focarelor izolate și nu să trateze toată țara la fel. Vorbim de economie, de locuri de muncă, ar trebui să facem un pas înainte și fără stare de alertă”, a mai spus Kelemen Hunor.

UDMR urmează să stabilească la începutul săptămînii viitoare, într-o ședință a grupurilor parlamentare comune ale Uniunii, dacă va vota sau nu prelungirea stării de alertă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.