Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR întoarce spatele PSD după cutremurul provocat de Tăriceanu: 'Cel mai bine ar fi ca premierul și guvernul să se retragă'

sigla UDMR
UDMR

Liderul deputaților UDMR, Atilla Korodi, a mărturisit că nu a avut nicio discuție cu Viorica Dăncilă de când ALDE a decis să plece de la guvernare.

„Nu am avut niciun contact, dar nici zilele trecute nu a fost vreun contact când au apărut știrile că Viorica Dăncilă ar căuta o soluție printr-un dialog cu noi. Nu, nu s-a întâmplat și cred că e normal. După poziția noastră, după moțiunea de cenzură din iunie-iulie, era evident că era un pas care nu avea o bază solidă să discuți cu UDMR, pentru că UDMR nu avea cum să susțină un guvern împotriva căruia a votat în iunie.

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ: Miniştrii ALDE, pentru ultima dată faţă în faţă cu Viorica Dăncilă

În două luni de zile nu prea au cum să se schimbe lucrurile radical. Din punctul nostru de vedere, Guvernul actual nu mai are susținere parlamentară de când ALDE și-a anunțat retragerea. Cel mai bine ar fi, ca să nu se forțeze scandalul politic, ca premierul și guvernul să se retragă. Dacă nu, probabil o moțiune de cenzură ar trece”, a spus Korodi la Antena3.

Atilla Korodi a explicat că nici dacă s-ar pune problema unei discuții cu premierul, UDMR nu ar fi dispus să poarte negocieri.

De asemenea, Kelemen Hunor a declarat luni că, după ce ALDE a rupt coaliția, Guvernul Dăncilă ar trebui să demisioneze.

„Prima variantă ar fi să demisioneze. Este o chestiune absolut normală, corectă, dacă nu se poate construi o altă majoritate, premierul renunţă la mandat”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, a doua variantă ar fi depunerea unei moţiuni de cenzură de către opoziţie.

„Sunt şanse să treacă moţiunea. PNL a anunţat, ALDE susţine, Pro România susţine, noi data trecută am susţinut, aşteptăm să fie depusă moţiunea şi ne vom comporta cum ne-am comportat şi la moţiunea trecută”, a afirmat preşedintele UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.