Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR nu participă la votul moțiunii! Peter Eckstein-Kovacs, proaspăt demisionar, răbufnește

realitatea.net
Eckstein Kovacs Peter

Orice parlamentar cu scaun la cap ar trebui să sprijine moţiunea de cenzură, declară la RFI Romania fostul senator UDMR Peter Eckstein-Kovacs, care şi-a anunţat acum câteva zile demisia din formaţiunea maghiară.

El e nemulţumit că Uniunea a susţinut modificarea legilor justiţiei şi a CPP şi critică apropierea prea mare a UDMR atât faţă de Puterea de la Bucureşti, cât şi faţă de cea de la Budapesta.

Kelemen Hunor, LOVITURĂ în plin pentru PNL - UDMR nu va vota moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă

Peter Eckstein-Kovacs spune că nu vrea să fie membru al unui partid care-i susţine pe hoţi: „Nu pot să fiu membru UDMR, în condiţiile în care UDMR-ul îi susţine pe hoţi. Am zis-o aşa, mai pe înţelesul oamenilor. O altă problemă pe care eu o am cu UDMR-ul este faptul că a devenit mult prea apropiat şi o zic foarte uşor, au devenit prea apropiaţi de partidele de guvernământ din Ungaria şi din România, lucru care afectează destul de grav independenţa UDMR-ului”.

Întrebat dacă UDMR-ul ar trebui să susțină moţiunea de cenzură, Kovacs a spus: „Păi, dacă mă uit la această guvernare, atunci fiecare parlamentar cu scaun la cap ar trebui să sprijine moţiunea de cenzură, pentru că e un Guvern care nu este unul performant. Iarăşi am fost foarte elegant”.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, miercuri dimineață, că parlamentarii formațiunii nu vor vota moțiunea de cenzură inițiată de senatorii și deputații PNL, USR și PMP, ei urmând să părăsească sala plenului după dezbatere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.